Positivt/negativt

Jag tar bort länken till J. Förstår att det här kanske inte är rätt blogg att lägga ut den bloggen på... Vi har så olika uppfattning om vad som är positivt och negativt, så jag ber om ursäkt till alla er som kanske trott att det var en scrappblogg eller liknande. Jag får besöka Js blogg själv i stället, jag tycker att den inger hopp.


gå och gå och gå

gå och gå och gå

Det är ju så väldigt kort tid av all den tid man spenderar i backen, som man verkligen får åka något. Men det spelar ingen roll alls. Det gick bra och inga sura miner. Bara kul!

vackert

vackert

Så här mycket snö på träden har här, och då är det ändå någon plusgrad ute. Det är så ändlöst vackert...

en annan blogg...

...läste jag idag - http://blogg.passagen.se/to.die.for. Oerhört bra! Gå in och läs lite grann... Självterapi i offentlig form. Självterapi, precis som scrapbooking är för mig.

nu är festen över...

37209-25
... och de här underbara tulpanerna fick jag av min kära väninna som äntligen kom och såg hur vi bor! Det har varit 7 små änglar här och ätit en massa glass, maränger och annat. Det har varit jättekul, och sonen sitter nu och leker med alla nya turles och annat han fått. Tack alla! Jo, det är han som tittar fram bakom blommorna...

förväntan är stor

Snart börjar kalaset, och sonen har svårt att sitta stilla:Vem kommer först, mamma? Tänk om jag får presenter! Du har gjort chokladsåsen precis rätt! (wow!)

Och så har han suttit på sin stol och väntat och väntat och väntat... och snart smäller det. 7 små 5-åriga små huliganer intar vårt hem på dryga 60 kvm. Vi får se hur det hela går...

Dentro de nada empieza la fiesta, y el hijo tiene dificultades en quedarse quieto: Quien viene primero, mama? A lo mejor me van a dar regalitos!  Has hecho la salsa de chocolate muy bien (Fijate).

Y ha estado en su silla esperando y esperando y esperando... y dentro de nada viene 7 niños con 5 años a invadir nuestra casa de 60 kvm. Vamos a ver como acaba...

Varje dag som den vanliga vardan

Går det att resonera med idioter? Någon som har svar på den frågan?


Frågor!

FYRA!

Jag fick några frågor från min väninna... Här kommer mina svar...:
Fyra jobb jag haft:
1.Reparatör på SJ
2.Ungdomsledare
3.Resegudie
4.Kassabiträde
Fyra platser jag bott på:
1. Utby
2. Arroyo de la Miel
3. Torremolinos
4.Lunden
Fyra tv-serier jag gillar att se på:
1. Matlagningsprogram
2. LOST - är helt såld! Äntligen började det igen igår...
3. Dokumentärer
4. Försvunnen
Fyra platser jag varit på semester:
1. New York
2. Cariño, Galicien
3. Mallorca - bus...
4. Toronto
Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. The Big Blue
2. Deltagänget
3. West Side Story
4. Blodd in, blood out
Fyra websiter jag besöker dagligen:
1.
www.selhammer.com
2. Tara
3. GP
4. www.ams.se
Fyra favoriträtter:
1. Köttbullar och potatismos med lingonsylt
2. Tacos
3. Fisk -färsk, som är lätt halstrad
4. Tortilla Española
Fyra ställen du hellre skulle befinna dig just nu:
1. Hos Rellu
2. På en strandpromenad i skymningen
3. New York
4. På en öde ö, utan telefoner

Kär!

När jag var sådär en 11 år, så var jag kär i en kille som gick i min storebrors klass. Tror inte att vi någonsin pratade, men det tog flera år innan jag "glömde" honom - även om jag var störtkär i flera andra... Nu ser jag honom flera gånger i veckan, och han är fortfarande precis lika underbar... Men han undrar nog vem i hela fridens namn jag är och varför jag jämt flinar när jag ser honom... Hans storebror är förresten skitsnygg, och det tyckte man inte alls när man var liten... Konstigt?! Ha, jag tycker det är skitkul. Häromdagen fick jag läsa gamla brev jag skrivit till my sweetie darling och vart och vartannat brev handlade om denne grabb. Ska leta reda på brev jag fick från henne... det kanske blir lika kul?

Layout

37209-25

Ja, äntligen, och då är den inte ens färdig... Men det är så roligt just nu att scrappa, så jag vill visa att jag faktiskt gör något. Den här sidan ska vara i mitt egna album från när jag var liten (fyller 40 alldeles snart...). Kanske får ni se när sidan är färdig!

Por fin, y tampoco lo he acabado... Es que, ahora es tan divertido hacer scrapping, que quiero enseñaros que de verdad hago algo. Esta pagina pertenece al album mio cuando era chiquita (dentro de nada cumplo 40 años... ). A lo mejor os lo enseño cuando he acabado la pagina.

Finally, and then I haven't even finished my layout. It's just so much fun doing this right now, I thought I had to show you all that I'm actually doing something. This layout is supposed to be part of my album from my childhodd (I'll be 40 any minute now... ). Perhaps I'll let you see it when I've finished it.

Trött

Idag har jag varit på stan med K och det var himla kul. Vi var inne på en pappersaffär www.mapsverige.se där expediten var så himla görtrevlig och hjälpsam. Gick därifrån med 40 st A3-ark, syrafria förstås... Det gick bra i kväll med scrapkursen. Är nu dödstrött och har en stor källarlokal att städa imorgon. Bäst att gå och nana.. Nattis.

Födelsedagskort

37209-23

Idag fyller sonen 5 år! Och på posten fick han det här underbara kortet som min kära väninna gjort! Tycker att det är helt underbart!


Tags 1

Tag 3

Till K! Dekorationerna är från K&Co. Och färgerna är lite bättre i verkliga livet. Buskul!

Tag 2

Tag 2

Det fattas lite text... Blomman är från K&Co.

Tags 3

Tag 1

Nja, de är inte riktigt färdiga än, men känner mig nästan lite lyrisk - äntligen!!! Och om jag bara lär mig lite mer photoshop, så kanske ni (finns det verkligen någon som läser det här???) kan få se lite albumsidor också...


nu är det kört!

Idag, när vi gick hemifrån min kära väninna, så kommer en ung kille (ca 15 år) fram och frågar: "Vet NI var ...gatan ligger?" Så oerhört väluppfostrat, och så LÄSKIGT!!! Jag blev kallad NI! Nu är det kört - och inte desto mindre läskigt är att jag tänkte: "Än finns det hopp för ungdomen!" VA?! Jag är inte alls gammal, vägrar tro det. Inte att jag är gammal, utan att jag tänker som en gammal kärring utan att fatta det innan DET ÄR FÖR SENT!!! Hahahahaha...

I Väntan På Sommaren

Väntan

På sommaren är sanden nästan guldig, och nu på vintern ser den ut som en gammal regnhärjad grusfotbollsplan på Heden (finns grusplanerna kvar förresten?). Tror att de fuskar och häller på ny finkornig sand som har fått färgämne uppblandat i sig... Eller? Kommer med bildbevis längre fram!

Inget offer

Jag är inte alls något offer, och vill inte känna mig som det heller. Men ibland tar rädslan överhand och när man har barn så blir känslorna annorlunda. Man undrar när det ska ta slut och vad man kan göra? Inte blir det så mycket stöd från vare sig det ena eller andra hållet heller. Det är svårt att veta vad som är bäst. Men lita på instinkten. Då brukar det bli rätt. Skriker kroppen nej, så lita på det. Skriker den spring, spring - så fort du kan. Och tro inte på att det lugnar ner sig, för det gör det inte. Ha flyktplanen redo, även om du aldrig behöver använda dig av den. Lita inte på att det lugnar ner sig, lita på stormen inuti dig!

Para nada que soy una victima, y tampoco quiero sentirme como una. Pero a veces el miedo te acoga y cuando tienes hijos los sentimentos cambian. Te preguntas cuando lo va a acabar y que puedes hacer? Tampoco tienes mucho apoyo alrededor tuya. Es dificil saber que es lo mejor. Tienes que tener fe en tu instinto. Es cuando sale mejor. Si el cuerpo grita NO, ten fe en ello. Si el cuerpo grita CORRE, hazlo - lo mas rapido posible. Y que no pienses que todo se va a calmar, porque con el tiempo tampoco pasa esto. Ten el plan de escape preparado, aunque no tengas que usarlo. No te fies en que las cosas se calmen, confies en la tormenta que tengas por dentro.

AMARAL
http://www.amaral.es/index2.htm har gjort en låt som beskriver det hela - SALIR CORRIENDO. Men ta en tjuvlyssning på El universo sobre mi - Quiero vivir, quiero sentir, quiero correr en libertad... Jo, jag vill leva, jag vill känna, jag vill springa i frihet! Fuerza!!! May the power be with you...


Vänner

Vänner

Tycker att jag lyckats fånga den rörelse som pågick. Ett foto som kanske endast scrappare kan tycka är bra, för att det finns en underbar historia bakom.

Sonen, den spanska hushunden och olivträdet ute på landet. Landet? Ja, inte är det direkt landet, utan mest på andra sidan motorvägen. Där finns i alla fall inga turistanläggningar - än. Här brukar det göras grillfester - unas barbacoas. Men för oss "svenskar" så blir det mest jobbigt eftersom det var som en soptipp - gamla pappersförpackningar, plastbestick, MAT, däck, kylskåp... Hade vi snubblat på ett styckat lik, så hade jag inte bliviit förvånad (faktum är att det för några år sedan hittades just ett styckat lik här, av någon ryss tror jag... Och på tal om det, så hittades ett lik i en koffert i just den lägenhetsbyggnad som jag bodde i förr). Allt är med andra ord möjligt. Själv så fick jag utstå det ena och det andra bara för att jag gick och plockade upp EFTER OSS. Guarros!!!

Nåja, smakade på en färsk oliv direkt plockad från ovanstående träd. Konstig smak - sträv och besk, men ok.

Hela utflykten påminde om någon gammal fransk eller italiensk långfilm, de där där hela familjen åker på semester tillsammans och allt bara blir KNASIGT!!!

La Cabalgata

La Cabalgata

Den 5 januari är det La Cabalgata, och då kommer det en sorts cortege på stadens gator. Ungefär som Cortegen i Göteborg, fast med en massa läskiga ungar på som kastar karameller på dig. Inte till dig, utan PÅ dig. Oftast med en himla precision... I år blev resultatet ca 1,5 kg små karameller. Fllickan bredvid oss fick ihop minst lika mycket... så ni kan tänka er mängden av karameller som kastas iväg!


Snart kommer Reyes...

Snart kommer Reyes...

Bråttom, bråttom... Snart är det Reyes och allt måste vara färdigt. Värre julklappsrusning än här hemma. Kan inte hjälpa det, men jag tycker att bilden är ROLIG!


Du kan inte ta mig!

Du kan inte ta mig!

Nanananananaaana, du kan inte ta mig! Vågorna var roliga att leka med dem, på säkert avstånd i alla fall. Ett tag såg det ut som om han skulle trilla i, men det var bara byxorna som blev blöta.


Havet

Havet

Kallt, klart och lockande. Sonen han fick av sig skorna och stoppade i fötterna minsann. Det kan inte ha varit mer än en 14 gr i havet, men han var lycklig, han.


Quitapenas

Quitapenas

Bodegas Quitapenas - Bodega Tabortsorg... Vilket underbart namn! Och så sant... Härinne kan man dricka sig glad eller mer sorgsen. Duvan lever sitt eget liv, i alla fall ett tag till. Kanske har den sina egna sorger?

Que nombre mas guay! Y tan de verdad... Aqui dentro puedes beberte feliz och mas triste aun. La paloma tiene su propia vida, por lo menos durante una temporada mas. Quiza tiene sus propias penas?

Ännu en gång...

Ännu en gång...

Kanske inte världens bästa bild, men färgerna blev bra. Havet och himlen talar ännu en gång om att något är på väg att hända, precis som förr, precis som för de där åren sedan... och jo då, nog hände det något alltid.

Quizas no la mejor foto, pero los colores han salido bien. La mar y el cielo me dice otra vez que algo esta en punto de pasar, lo mismo como antes, precisamente como paso durante los anos estos... y si, algo paso.

ECPAT

Har precis lagt ut en ny länk till ECPAT - kolla in deras hemsida och allt vad de gör för att göra något mot all sexturism. HJÄLTAR! Och de vågar säga ifrån... i allt det vidriga som pågår runt om i världen. Stöd dem med ett bidrag, vet jag!

wheeheee! Honey, I´m home!

Ja, nu var det ett tag sedan. Imorgon hoppas jag kunna lägg ut några av de underbara kort jag tagit under de här veckorna - som ni naturligtvis kommer att få läsa mig klaga om...Is there anybody out there? Fast det har stundtals varit helt ok också.

Bueno, ya hace bastante tiempo...Manana espero poder ensenaros algunas de las maravillosas fotos que he hecho durante estas semanas - unas semanas que por supuesto me vais a poder leer  de aqui. Bueno, hasta manana.