One Little Word # 2 STOP

image263
Ja, jag vet... Jag är hur snygg som helst på den här bilden. Svårt att förstå hur frisyren kunde vara modern, fast det var den... 1980! Vi är på handbollsturnering, Eken Cup, och där fanns naturligtvis ett disco. Min absoluta favoritlåt för tillfället var "Don't Stop 'Til You Get Enough" med
Michael Jackson. På den tiden dansade jag mycket och var bra på det också (japp!), så när jag frågade DJ'n om han kunde spela den för mig, så naturligtvis gjorde han det...

Så när One Little Words andra ord var STOP så kunde det inte bli något annat än den här layouten. Tänk så roligt man hade förr... och så lättroad man var!

Yes, I know... I look just too gorgeous in this picture. Hard to understand how that hairdoever was modern, but so it was... back in 1980! My handballteam played in tournament, EKEN CUP, and of course there was a disco. My absolute favorite song for the moment was "Don't Stop 'Til You Get Enough" with Michael Jackson. Back then, I used to dance a lot, and I did it pretty good too (yep!), so when i asked the DJ if he could play that song for me - of course he did...

So when the second word over at ONE LITTLE WORD was STOP, it couldn't turn out any different than this. Remember the fun back then.. and how easily amused one was!

Skojigt med posten

image262
fick jag idag. Från
Kristina kom detta fina kort! Och i det låg en massa utstansade bokstäver! Vi blir lite mindre sjuka för varje dag, men sonen håller på att klättra på väggarna och jag är BARA grinig och vill ut!

How Much Is Too Much # 37

image261
Det var länge sedan jag gjorde en utmaning hos
HMITM, men den här var kul... Man skulle scrappa ett barndomsminne... så jag passade på att scrappa minnet av när vi plockade mossa och lingonris.

Journaling: "The whole family's out in the woods picking moss and .... This was something w did before Christmas, every year when we were children."

Go - Mantra for a State of Mind

image260
OK, scannern har haft roligt igen... Det här är min tolkning av
Ali Edwards One Little Word Challenge... Upptäckte att det även var Challenge # 1 på den nya utmaningsbloggen One Little Word. Där finns säkert något samband som jag ännu inte har fattat, men I´M LETTING IT GO...

Snart är det Mors dag!

image259
Så vad passar bättre än ett kort på mormor och morfar? Här har de precis gift sig... och jag tycker att fotot är så vackert! Ungefär 9 månader senare föddes min mamma - se där, fick ihop det till något med Mors dag till slut.

Journalingrutan är Hambly's rub-ons och finns hos
Minneskatten!

Det är bara 4 dagar kvar

tills skisstävlingen på Minneskatten är över! Skynda dig att skicka in dina bidrag!

Dare #66

image258
Ska nog börja göra
the Dares igen... de är så underbart befriande! Dödskallepappret har jag fått från Kristina... och det passade jättebra hit! Vingarna är Hambly's och finns hos Minneskatten!

TMNT

image257
Min son älskar Turtles! När hans gudmor dök upp i anslutning till hans födelsedag - med 500 kr och orden "du får köpa vad du vill för pengarna!" - ja, då var det kört! När vi åkte till en leksaksaffär, så blev det för mycket för honom... det gick ju inte att bestämma sig! Alldeles för många saker, och Turtles i ny skepnad... Ja, inköpet blev som ovan... och det fanns pengar kvar!

Dessutom gick vi och tittade på TMNT- filmen för ett tag sedan... Sonen var nöjd, och jag får väl erkänna att det var lite roligt i alla fall. Visst var det väl så för en herrans massa år sedan att Turtlarna inte fick heta NINJA utan i stället hette HERO?

Siesta

Siesta

En väldigt enkel LO. Siesta är skrivet med QK Uptown Girl (tack Kristina). Ett foto som inte direkt har någon historia bakom sig, men som jag ändå ville scrappa och ha med i albumet!

Tillägg: större delen av doodlingen är Basic Greys... min egen doodling finns främst runt den rosa biten.

Mot dumhet kämpar gudarna förgäves

Det finns bra och riktigt bra ordspråk, eller hur? Och så finns det dem som man inte förstår och de som man får en aha-upplevelse av. Titeln är ett sådant ordspråk....

Kommer ni ihåg min underbara frihet? Jodå, den är fortfarande där och den kommer en dag att bli scrappad. Men ibland händer då något som gör att man trillar tillbaka in bakom gallret igen... Tack och lov inte så länge...  Och nej, jag berättar inte mer. Men det är väl det som är så härligt med att blogga - det är som att prata av sig i alla fall.

Har ni några favoritordspråk? Har ni scrappat dem? Dök något ordspråk upp i huvudet av mitt babbel, kanske? Berätta!!!


Vänner 1923

image255
Visst är fotot underbart?! Min mormor och hennes bästa vän  år 1923!

 Tack
Kristina och Uffe för all hjälp med bilderna...

Påmind

blev jag idag... Läste i G-P i morse att Göteborg ska få besök av NATO. Blev lite upprörd och läste vidare. Då stötte jag på "... HMS ARK ROYAL" och beslöt mig för att hålla inne med min idealism för dagen.

För en sisådär 13 år sedan (jisses... ) var jag och väninnan på Mallorca. Där var hur många flottbesök som helst under de 3 veckor vi var där, då bl a "HMS ARK ROYAL". En annan käck liten båt som var där var HMCS Halifax (och säkert HMCS TORONTO...).

Vi blev bjudna till HMCS Halifax av någon som kallades för Mack (som för övrigt inte var kvar på båten när vi dök upp). Det är nu historien blir rolig och ni inte förstår något alls... Vad gör man som civil när man kommer gåendes upp för bryggan, och där står en vacker man i uniform och gör honnör? Ja, ni kan tänka er!

Var tvungen att leta reda på kort från detta underbara äventyr och insåg att jag inte hade så många av två orsaker; 1) min kamera blev stulen när jag under en natts tid var tvungen att diskutera fotboll med två italienare och 2) min väninna var sur hela resan och ville inte ta kort... i någras större mängder (självklart är hon ingen scrappare). Så här är ett av de få kort jag har, från gränderna inne i Palma, när vi letade efter hamnen. Man skulle kunna tycka att det hade varit lättare att leta vid vattnet, men vi hade roligt ändå och till slut tog vi en taxi... ). Penslarna kommer från
Miss M. Om du klickar på fotot så blir det större!


Lite av varje

37209-25337209-252

De här layoterna är gjorda till
Minneskatten! Du har 2 dagar på dig att skicka in ditt bidrag till färgutmaninen förresten... Utmana dig själv lite!

Annars så känns livet rätt gött! Beskedet häromdagen var verkligen befriande. I det underbara vårvädret sjungs det fullt av sånger i mitt huvud om frihet (nä, jag hör inga underliga röster ;):

Freedom -George Michael
Truth'll set you free - Mother's Finest
Say it right ("But you got what it takes to set me free") - Nelly Furtado
Set Me Free - Yaki Graham
.".. this is Radio Freedom...." - KLF

Och på den vägen är det... ha en underbar dag!

Kufiskt

igår fick jag ett besked som gjorde mig lugn, glad, ledsen, stark - och lite skadeglad... Ni vet, ni VET att det ni får höra är en lögn, men eftersom det inte finns någon form av bevis för att det är en lögn... ja, då är det ju bara att fortsätta fundera på hur lögnen ska kunna bevisas vara just en lögn. Och - hahahaha - det är bekräftat - det var en lögn. Och jag brukar inte säga det, men - VAD VAR DET JAG SA?!!! Sorgligt, sorgligt, men så skönt! Jag är fri på alla sätt nu...

FRI - det ska scrappas!

Ni har väl sett att det finns en
färgutmaning på Minneskatten? Och att maj månads tävlingsskiss är ute...

Frihet... smaka på det - det finns en massa potential i det! Jag kanske till och med kommer att börja skratta i tid och otid igen. Vem vet?