Det är varmt, så varmt

Det är så varmt, att det knappt går att sitta stilla...  Några kort har jag i alla fall pysslat ihop under de senaste veckorna (?!).


Stämpel Magnolia


Stämplar Magnolia


Stämplar Doodle Design

Försäkringskassan igen...

Nrä jag fortfarande inte hört något från Försäkringskassan igår eftermiddag, ringde jag dem återigen kl. 15.50 (de stänger kl. 16:00). Jag var förberedd på det mesta av idiotiska bortförklaringar. Men - helt otippat fick jag prata med en man, som både lyssnade och undersökte. Fantastiskt. När inte han heller kunde förstå vad som hänt, bad han att få ringa tillbaka när han pratat med en kollega! VA?! Ingen av hönorna kunde vare sig prata med någon annan eller undersöka vad som hänt.

Då börjar min hjärna fundera på vad som försiggår i hjärnorna på de kvinnor som sitter i kundtjänst på Försäkringskassan. Har de ingen förmåga att tänka själva? Har de ingen empati över huvudtaget? Eller har reglerna gjort att de håller fast vid dem, bara "för att"? Rigida *#&%...

Slutet på den här delen om Försäkringskassan, är att mannen ringde tillbaka (bara en sån sak) och berättade att pengarna kommer på tisdag (arrrggghhhhh), summan var alldeles för låg och det berodde naturligtvis på regeringens attack mot alla som är sjukskrivna. Men - än så länge finns det i alla fall pengar så att det går att överleva. Jo, jag tackade mannen för att han både lyssnade och tog reda på fakta. Så några guldkorn finns det på Försäkringskassan. Nu är det bara att hoppas att pengarna kommer i tid nästa månad. Eller är det någon "skymd" regel från regeringen - de som är tillräckligt friska att protestera är också de som inte någon ersättining ska få? Och när jag nu ändå håller på att ånga upp mig, undrar jag hur de har tänkt; varför sänka ersättiningen för oss som trots allt är på väg ut i arbetslivet igen? Vad är tanken? Att vi ska trilla ner igen för att inte ha någon möjlighet till ersättning över huvudtaget? Undrar hur de har tänkt? Fast - återigen - FRA-lagen var inte så genomtänkt, så då är väl inte det här det heller.

Nu ska vi snart ta oss ut. Det är svalare ute. Vi har 29 grader varmt inomhus. Det enda positiva med det, är att jag inte har någon matlust. Alls. Over and out.

Idag

Jag AVVAKTAR fortfarande! Inga meddelande, inga telefonsamtal. Hur vettigt är det här?


Försäkringskassan del 298 776

Då var det dags igen... Min handläggare på Försäkringskassan är på semester. När hon är borta, finns det ingen annan jag kan prata med förutom kundtjänst. Ingen på kundtjänst kan göra något annat än att lämna e-postmeddelande till någon ANNAN handläggare. Som de inte vet vem det är eller när de kan svara. Det de kan säga är att meddelandet inte är läst ännu. Jag kan inte få någon annan information. Jag ska AVVAKTA!

Så, alla som jag ska betala räkningar till, ni få AVVAKTA eftersom Försäkringskassan inte kan svara på vad som har hänt med min utbetalning den här månaden. Hur länge vi ska behöva avvakta, är oklart. MIn älskade son och jag får fortsätta att äta pasta, även om ketchupen snart är slut (vilket inte stör mig men sonen kommer att sluta äta). Är det kanske nu som jag borde försöka bli av med några kilon?

 Tack än en gång Försäkringskassan, för er fantastiska förståelse och - inte minst - den oerhörda strömmen av användbar information som ni tillhandahåller. Jag undrar i min enfald om ni tar hand om alla påminnelseavgifter nu?

Nu behövs det gammal hederlig hårdrock för att rensa huvudet!AC/DC - Highway to Hell

RegnbågenSåg ni dem? Två regnbågar på en gång!? Och den ena syntes så tydligt att det såg ut som om den var målad! Och riktigt fint regn i solskenet! Nästan som när man var liten.

Annars har min mor och sonens morfar gift sig! I går begav de sig till rådhuset och slog till. Efter 33 år... Då är man förhoppningsvis säker på saken. Kristina och Uffe gick till kyrkan och förnyade sina löften efter 20 år som gifta. Då är man nog också säker på sin sak. Grattis till er.

Det finns några få platser kvar till scrap- och kortträffen den 27 september - vill du ha en inbjudan får du maila mig på maddesigno@gmail.com.

Några kort och lite annat


Stämpel från Magnolia


Stämpel från Magnolia


Stämpel från Magnolia

Det blir många kort nu... Detls för att jag slipper tänka och dels för att det är så roligt! Håller på med kort med stämplar från Doodle Factory - de är helt underbara!

Annars är det mest uppförsbacke för tillfället, men jag hoppas på bättring snart. De nya reglerna för sjukskrivning är sänkande... Undrar hur regeringen har tänkt egentligen? Antagligen inte alls. I september börjar jag jobba halvtid, men kommer att få det sämre än vad vi har det nu - hur nu det är möjligt?!

Tack regeringen, ni tog verkligen bort "moroten"! Men med tanke på FRA-lagen kanske min blogg stängs ner snart och jag kanske får gratis mat och boende varje dag?! Blä