Försäkringskassan igen...

Nrä jag fortfarande inte hört något från Försäkringskassan igår eftermiddag, ringde jag dem återigen kl. 15.50 (de stänger kl. 16:00). Jag var förberedd på det mesta av idiotiska bortförklaringar. Men - helt otippat fick jag prata med en man, som både lyssnade och undersökte. Fantastiskt. När inte han heller kunde förstå vad som hänt, bad han att få ringa tillbaka när han pratat med en kollega! VA?! Ingen av hönorna kunde vare sig prata med någon annan eller undersöka vad som hänt.

Då börjar min hjärna fundera på vad som försiggår i hjärnorna på de kvinnor som sitter i kundtjänst på Försäkringskassan. Har de ingen förmåga att tänka själva? Har de ingen empati över huvudtaget? Eller har reglerna gjort att de håller fast vid dem, bara "för att"? Rigida *#&%...

Slutet på den här delen om Försäkringskassan, är att mannen ringde tillbaka (bara en sån sak) och berättade att pengarna kommer på tisdag (arrrggghhhhh), summan var alldeles för låg och det berodde naturligtvis på regeringens attack mot alla som är sjukskrivna. Men - än så länge finns det i alla fall pengar så att det går att överleva. Jo, jag tackade mannen för att han både lyssnade och tog reda på fakta. Så några guldkorn finns det på Försäkringskassan. Nu är det bara att hoppas att pengarna kommer i tid nästa månad. Eller är det någon "skymd" regel från regeringen - de som är tillräckligt friska att protestera är också de som inte någon ersättining ska få? Och när jag nu ändå håller på att ånga upp mig, undrar jag hur de har tänkt; varför sänka ersättiningen för oss som trots allt är på väg ut i arbetslivet igen? Vad är tanken? Att vi ska trilla ner igen för att inte ha någon möjlighet till ersättning över huvudtaget? Undrar hur de har tänkt? Fast - återigen - FRA-lagen var inte så genomtänkt, så då är väl inte det här det heller.

Nu ska vi snart ta oss ut. Det är svalare ute. Vi har 29 grader varmt inomhus. Det enda positiva med det, är att jag inte har någon matlust. Alls. Over and out.

Kommentarer
Postat av: Lasse Bred

Vi håller tummarna att du får pengarna när de skall komma och att du återfått tron på mänskligheten och Försäkringskassan igen.

Vilken cirkus du har varit med om!!

2008-07-27 @ 16:00:44
Postat av: Morfen

Det är jobbigt och trassligt med försäkringskassan minsann.. Med föräldrapenning och sjukpenning så har det rullat på fint för min del men för min man trasslar det ALLTID. Skumt! Kram!

Postat av: Elina

Bra sida du har! Jag har läst igenom några av dina andra blogginlägg och jag gillar vad jag ser :D.

2011-07-11 @ 10:33:50
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback